Christiansborg, torsdag den 15. december 2016

                                                                                        

PRESSEMEDDELELSE

 

DF: Godt nyt med flere digitale radiokanaler

 

Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus glæder sig over, at det nu er faldet på plads, at der næste år vil blive langt flere digitale radiokanaler for lytterne at vælge imellem. Radio- og tv-nævnet har udpeget Digital Radio Teracom A/S som den aktør, der skal indgå aftaler med radiostationer om at sende landsdækkende kommerciel radio i DAB+-formatet.

 

Det har været en mediepolitisk mærkesag for Dansk Folkeparti at skabe et større og mere varieret udbud af landsdækkende kommercielle radiokanaler, og det må man sige, nu er opfyldt. Fra 1. oktober næste år vil der være ikke mindre end 18 digitale radiokanaler imod kun 6 i dag.

 

- Det er dejligt, at vi får større mangfoldighed og flere kanaler at vælge imellem, siger Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus.

 

-  I alle de nordiske lande vokser radiolytningen, og med udsigten til flere frekvenser er der nu skabt mulighed for, at også kommerciel radio kan vokse. Jeg kan sagtens se for mig, at både mediehuse men også andre typer af virksomheder har lyst til at starte en eller flere radiokanaler og være med til at give os et alternativ til DR’s dominans, siger Morten Marinus.

 

Der bliver plads til flere forskellige typer af musik og indhold, som vi ikke har på DR’s kanaler, det kan være dansktop, sport eller heavy metal. Som flittig radiolytter ser jeg meget frem til, at de nye muligheder bliver taget i brug. Jeg har stor tillid til, at Teracom er de rette til at løse denne opgave, siger Morten Marinus.

 Tilbage
 Print