Christiansborg, lørdag den 24. oktober 2015

 

 

  PRESSEMEDDELELSE

 

 

Satspuljeaftale: Her er DFs fingeraftryk

 

Dansk Folkepartis forhandlere erklærer sig godt tilfreds med den satspuljeaftale på sundheds- og ældreområdet, som netop er blevet landet. For samlet set er aftalen god, og DF har fået flere gavnlige ting igennem.

 

På sundhedsområdet er der afsat syv millioner til at forske i de bivirkninger, som mange hundrede piger har efter en HPV-vaccine. 14 millioner er afsat til et projekt, som skal sikre, at færre ældre får liggesår eller bliver udsat for medicinfejl og faldulykker. Desuden bliver det langt om længe sikret, at alle nyfødte bliver screenet for cystisk fibrose.

 

Endelig har Dansk Folkeparti med fem millioner kroner sikret, at Livslinien fortsat kan holde telefonlinierne åbne om natten.

 

”Jeg er rigtig glad for, at mennesker med selvmordstanker har muligheden for at ringe og få hjælp i den sorte nat. Selvmordstankerne er jo desværre ikke begrænset til perioden 8-16. Derudover håber jeg meget, at vi kan hjælpe nogle af de mange piger, som desværre lider kraftigt, efter at de har fået en HPV-vaccine”, siger Liselott Blixt.

 

På ældreområdet har DF fået afsat en pulje på 20 millioner kroner, som skal være med til at øge livskvaliteten hos de mere end 40.000 ældre, der bor på plejehjem eller i plejebolig.

 

”Det er til aktiviteter, som bidrager til at styrke den personlige og sociale trivsel hos de ældre. Det kan for eksempel være det gode måltid, som dufter og smager godt. Det kan også være naturoplevelser eller kulturelle aktiviteter som sang, musik eller dans. Puljen kan også bruges til at tilrettelægge aktiviteter med besøgshunde, som kan stimulere og aktivere beboernes følelser og lyst til at kommunikere. Det er især noget, som demente kan have stor gavn af. Så netop det ”fingeraftryk” er jeg meget glad for”, siger Dansk Folkepartis social- og ældreordfører Karin Nødgaard.

 

Desuden afsættes otte millioner til en pulje, som skal sikre flere kvalificerede fagpersoner til at hjælpe personer, som er ramt af kompliceret sorg, for eksempel i forbindelse med ægtefælles død.

 Tilbage
 Print